Piipahdus saaristossa osa 3

Taalintehdas - Dalsbruk

 60°01.2′N, 22°30.5′E

 Tällaisissa rakennuksissa tehtaan työntekijät ennen asuivat. Huoneiston koko oli 2 h ja keittiö. Mukavuuksista ei ollut tietoakaan. Vesi kannettiin kaivosta, pihalla maakellari ja yhteinen puucee.
Kylällä oli yksi yhteinen iso sauna masuunin lammen rannalla.
Nykyään nämä asunnot on vuokrattu ulkopaikkakuntalaisille loma asunnoiksi.





Hauskoja tiennimiä


Änkornas berg



Slaggis



Tässä talossa on sitä jotain

Marmoripalatsi






Mä rakastan vanhoja ovia. Niissä on sitä jotain.

Kasnäs ja hotellialaue

Kasnäs vieras venesatama

Sisko, siskon tytär ja toinen sisko.
Takana hulppean hauska naisten päivä.
Nimesin sen kolme sisarusta ja kaksi tytärtä päiväksi.
Tre systrar och två döttrar dagen



                                                        Isosiskoni innostui korukaupoille

Lövon silta. Valmistui muutama vuosi sitten.
Ennen sitä tässä oli lossi ja jonot kesäisin sen mukaiset

  Lövö bro 

Beskrivning: 
14.10.2009 påbörjade Trafikverket arbetet på Lövö bro, som kom att byggas i stället för den gula färjan som förut trafikerade över sundet. 
Den nya bron vid Lövö öppnades för allmänheten i maj 2011, och i juni månad 2011 stod bron färdig.
Bron byggdes mellan öarna Söljeholmen och Lövö på landsväg nr 1803, och hela längden av den nya vägdelen är 1 125 meter. Bron byggdes på den nuvarande färjans plats, färjans fäste på Kasnässidan flyttades under tiden ca 40 meter undan brobygget. Hela längden på bron är 473 meter, bredden 8 meter och höjden från havet 18 meter. 
Bron korsar farleden mellan Högsåra och Biskopsö, som är 3,2 m djup. 



Lövön silta 

Kuvaus:
14.10.2009 Tiehallinnon Turun tiepiiri aloitti Lövön sillan rakennustyöt, jolla korvatiin Lövön lossi.  
Lövön uusi silta avattiin yleisen liikenteen käyttöön toukokuussa 2011 ja kokonaisuudessaan hanke valmistui viimeistelytöineen vuoden 2011 kesäkuun aikana.
Uusi silta rakennettiin Söljeholmenin ja Lövön saarten välille maantiellä 1803, ja parannettavan tien kokonaispituus on 1 125 metriä. Silta rakennettiin entiselle lossipaikalle ja lossin Kasnäsin puoleinen laituri siirrettiin n. 40 metriä siltapaikalta sivuun rakennustyön ajaksi. Lövön sillan kokonaispituus on 473,0 metriä, hyötyleveys 8,0 metriä ja alikulkukorkeus veneilijöille on 18,0 metriä.
Siltapaikkaa risteää Biskopsön ja Högsåran välistä kulkusyvyydeltään 3,2 metrin veneväylää. Siltapaikalla säilyi sillan rakennustöiden ajan kulkuaukko vesiliikenteelle, jonka leveys oli 80 metriä ja korkeus 18 metriä.





Västanfjärd
Västanfjärdin vanha kirkko on kirkkorakennus VästanfjärdissäKemiönsaaren kunnassa. Se on pyhitetty Pyhälle Jaakobille. Kahdeksankulmainen kirkkorakennus on rakennettu vuosina 17591760, ja sen länsipuolella oleva kaksiosainen kellotapuli on rakennettu vuonna 1763.
Kirkon rakensi turkulainen rakennusmestari Isak Olin, kellotapulin rakensi ajovouti Isak Gran. Kirkon kiinteä sisustus on pääosin alkuperäinen, mutta alttaritaulu ja saarnastuoli ovat 1800-luvulta. Kirkon nimi on St. Jakobs kyrka kirkon vihkineen papin mukaan. Se on rakennettu talkoilla, ja alkuun se on kuulunut Kemiön seurakuntaan, sittemmin Västanfjärdin seurakuntaan ja vuodesta 2009 Kemiönsaaren seurakuntaan. Kirkon edessä on meren uhreille pystytetty muistomerkki.[1]
Västanfjärds gamla kyrka, eller St. Jacobs kyrka efter prästen som invigde kyrkan, ligger i före detta Västanfjärd kommun på Kimitoön i landskapet Egentliga Finland i Västra Finlands län. Kyrkan byggdes på talkooch den lydde till att börja med under Kimito församling. Numera tillhör denKimitoöns församling inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.[1]

Västanfjärdin aivan upea vanha kirkko.
Käytössä vain kesäisin





Ihana kesäilta kirkon rappusilla










Västanfjärdin uusi kirkko on kirkkorakennus Västanfjärdissä,Kemiönsaarella Turunmaan seutukunnassa. Se edustaa kansallisromanttistatyylisuuntaa, ja se on rakennettu karkeahakatusta harmaakivestä vuosina19101912. Suunnittelijana toimi arkkitehti Helge Rancken.[1]
Vuonna 1956 kirkon sisätilat uudistettiin hyvin perusteellisesti Kaj Englundinjohdolla.[2] Vuonna 1960 asennettiin kirkkoon sen nykyiset, dresdeniläisenGebrüder Jehmlichin rakentamat 15-äänikertaiset urut. Kirkon alttaritaulu on peräisin vuodelta 1864, ja sen on maalannut A. F. Ahlstedt.[1]

Västanfjärds nya kyrka ligger i Västanfjärd kommun på Kimitoön iEgentliga Finland. Den tillhör Kimitoöns församling inom Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.[1]
Kyrkan av råhuggen gråsten byggdes år 1910–1912 öster om den gamla kyrkan. Stilen är nationalromantik, och arkitekten var Helge Rancken. Kyrkans interiör är inte den ursprungliga, utan förändrades fullständigt 1956 under ledning av arkitekt Kaj Englund, En ny renovering av interiör avslutades med återinvigning 2008.
Tämä kirkko on hulppean näköinen.Kuvat eivät anna oikeutta tälle 
upealle rakennukselle.Yksi kauneimmista kirkoista mitä olen nähnyt.






Taalintehtaan hiiliuunit
Kolugnarna i Dalsbruk


Taalintehtaan suomalainen kansakoulu
Dalsbruks Finska lågstadie

Tarina jatkuu ... myöhemmin
-Lena-

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.